V Prešove vznikne prvá hokejová akadémia


Foto: V Prešove vznikne prvá hokejová akadémia Foto: PSK Aréna/facebook

Slávia Prešov v spolupráci so strednou spojenou školou Ľ. Podjavorinskej v školskom roku 2018/2019 otvára projekt stredoškolskej hokejovej akadémie, ktorá ponúka talentovaným hokejistom štúdium a športový rast. Cieľom akadémie je komplexne zabezpečiť výchovno - vzdelávací proces, športovú prípravu a dvojfázové tréningy počas celého školského roka. Akadémia tiež poskytuje kompletnú hokejovú výstroj, pitný režim počas tréningov, lekársky dohľad. V budúcom školskom roku má začať študovať na stredoškolskej hokejovej akadémií prvých 24 žiakov.

Škola je vybavená vybavená telocvičňou, posilňovňou a šatňami. Tréningový proces zabezpečujú špičkový a kvalifikovaný tréneri s najvyššou A+ licenciou. Na športovej príprave sa podieľajú aj kondičný tréner, masér a a fyzioterapeut. Vzdelávací proces je obohatený hodinami anglického jazyka so zahraničným lektorom. Súčasťou podporného tímu je aj výchovný poradca hokejovej akadémie, ktorý sa bude starať o mentálnu pohodu hráčov. Štúdium gymnázia a tréningový proces v hokejovej akadémii Slávia Prešov dávajú základ pre výchovu hráčov svetových parametrov, ale aj pre prípadne pokračovanie vo vysokoškolskom štúdiu na fakulte športu na Prešovskej univerzite v Prešove.

Pre študentov a členov hokejovej akadémie Slávie Prešov je členský poplatok 200 € mesačne, bez ubytovania a stravy. Ambíciou akadémie je v krátkej dobe vybudovať aj kvalitné diagnostické centrum v areály školy. Pôsobenie stredoškolskej hokejovej akadémie bude v dvoch ligách, v domácej lige SZĽH a zahraničnej EBEL lige zo súhlasom SZĽH. Talentové skúšky sú 5. apríla 2018 v Spojenej škole Ľ.Podjavorinskej v Prešove. Deň otvorených dverí je 4. januára 2018 v rámci THE EXPERIENCE BAUER DAY so začiatkom o 9.00 hod., kde si žiaci 9.ročníkov môžu zmerať sily v rýchlosti, zručností, sile a presností strely a zároveň obhliadnuť priestory školy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: pskarena.sk