Prešovskí volejbalisti zdolali lídra tabuľky


Foto: Prešovskí volejbalisti zdolali lídra tabuľky
Galéria: 9 fotiek
Foto: VK MIRAD PU Prešov

Prešov hostil v stredu 6. decembra 2017 na svojej palubovke vedúce mužstvo tabuľky, tím VK Prievidza, po 5-setovej dráme sa zaslúžene tešili z výhry domáci v pomere 3:2 (28:30, 25:23, 25:17, 15:25, 15:13). Zápas od prvých minút naznačoval, že pôjde o kvalitný volejbal. Vedenie sa striedalo, v prvom sete ukončil razantný útok Prievidžanov na 28:30.

V úvode druhého setu Prešovčanov zaskočilo podanie estónskeho nahrávača Andresa Toobala, vďaka ktorému sa z 3-bodového náskoku stalo 5-bodové manko. Hostia výhodu dlho neudržali, viaceré chyby a dôraz domácich v útoku opäť dramatizoval záver setu. Najtesnejšiu výhru 25:23 a vyrovnanie na 1:1 zabezpečil prudkým útokom zo siete blokár Michal Červeň.


Prešovskí volejbalisti napínali divákov do poslednej lopty

Body domáci zbierali v treťom sete a pri prvom oddychovom čase na ukazovateli svietilo 12:6. Prievidzi sa v tomto sete nedaril servis ani útok, čo sa prejavovalo až do jeho finišu na 25:17. Posledný set sa získava najťažšie a dôkazom toho bol aj výkon domácich vo štvrtom sete. Šanca zdolať papierového favorita a túžba po víťazstve zväzovala ruky, pribúdali chyby. Garde z tretieho setu sa obrátilo a do výrazného náskoku sa dostali hostia. Výsledok trpezlivo kontrolovali na rozdiel 15:25 a vyrovnanie na 2:2.

„Pre nás to bol kľúčový zápas v boji o prvú štvorku. Dnes chalani podali výborný obetavý a disciplinovaný výkon, začo im určite patrí moje poďakovanie. Porazili sme veľkého favorita súťaže. Škoda prvého setu, kde sme mali tri alebo štyri setbaly, nedokázali sme ten set dotiahnuť do víťazného konca. Vďakabohu nás to nezlomilo a podarilo sa vyhrať. Pochvalu si zaslúži celú mužstvo aj lavička. Všetci ťahali ako jeden tím,“ uviedol Jaroslav Vlk tréner VK MIRAD PU Prešov.

O všetkom rozhodla tajbrejková lotéria.Zápas vyvrcholil po dvoch hodinách hry, tretí mečbal na úspešne premenil hráč zápasu Michal Hudák. „Gratulujem Prešovu. Hrali veľmi dobre. Škoda nášho výpadku v treťom sete. Chcem pochváliť mojich hráčov, že to dotiahli až do piateho setu. Mrzia ma doťahovačky s rozhodcami, ale ideme ďalej. V sobotu náš čaká ťažký zápas s Košicami,“ dodal Richard Nemec tréner VK Prievidza.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: VK MIRAD PU Prešov