Po neúspešnom 2.kole si volejbalisti VK MIRAD PU Prešov vybojovali 3. miesto


Foto: Po neúspešnom 2.kole si volejbalisti VK MIRAD PU Prešov vybojovali 3. miesto
Galéria: 13 fotiek
Foto: VK MIRAD PU Prešov

Prvý domáci zápas v nadstavbovej časti volejbalovej extraligy mužov VK MIRAD PU Prešov sa konal 13. januára 2018. Po neúspešnom 2.kole v Prievidzi si pripísali 3 body za víťazstvo nad TJ Slávia Svidník. Napriek rovnosti bodov si Prešovčania s týmto súperom vymenili miesto v elitnej časti tabuľky. 

Za Svidník nastúpil na svoj prvý zápas Juraj Kalužný, ktorého angažovali z prvoligového mužstva VO AC UNIZA Žilina len v priebehu týždňa. Prešovčanom opäť chýbal v zostave zranený smečiar Vlado Katona. Po absencii v Prievidzi si svoju úlohu na ihrisku zastal nahrávač Kamil Feňo. 

Úvodný set poznačilo množstvo chýb 

Svidníčania bojovali s vlastným servisom, od prvej lopty mali domáci navrch. Náskok Prešova postupne narastal a zisk setu pomerom 25:15 len potvrdili chyby hostí na podaní aj útoku. V druhom set bol vyrovnanejší, do stavu 8:7 sa zdalo, že hostia sa dostali do hry ale opätovné chyby a razantné útoky Michala Rajdugu hnali domácich k víťazstvu. 


My sme dnes nenašli hráča, ktorý by zodvihol bojovú zástavu. Veľmi sme sa vytrápili. Všetko sme veľmi silili. Nezaslúžili sme si pomyslieť na lepší výsledok. Aj také zápasy sú a verím, že sa to už v najbližšom zápase zlepší,“ uviedol Peter Tholt, tréner TJ Slávia Svidník.

Tréner Svidníka Peter Tholt sa snažil dohovoriť svojim zverencom počas prestávky

Na začiatku tretieho setu hostia prvýkrát v zápase viedli 4:5 a krok držali ešte do stavu 10:10. Ani  útok Marcela Luxa však nestačil na Prešovčanov, ktorí za podpory z hľadiska vyhrali aj tretí set rozdielom 25:17 a celý zápas 3:0. Hráčom zápasu sa stal nahrávač Prešova Kamil Feňo. 

„Myslím si, že dnes sme proti obávanému Svidníku podali výborný koncentrovaný výkon. V podstate sme Svidník nepustili k vážnejšej zápletke. Jednoznačne sme dominovali vo všetkých herných činnostiach zápasu,“ dodal Jaroslav Vlk, tréner VK MIRAD PU Prešov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: VK MIRAD PU Prešov