Stavebné práce križovatky Východná-Solivarská si vyžiadajú dopravné obmedzenia aj zmenu v MHD


Foto: Stavebné práce križovatky Východná-Solivarská si vyžiadajú dopravné obmedzenia aj zmenu v MHD Foto: Mesto Prešov

Križovatka Východná-Solivarská sa rekonštrukciou zmení na okružnú. Výsledkom bude nielen väčšia priepustnosť tohto dopravného bodu, ale hlavne plynulejšia doprava. Stavebné práce si však vyžiadajú dopravné obmedzenia a zmenia sa aj toky, predovšetkým tranzitnej dopravy prechádzajúcej v súčasnosti touto križovatkou.

Od 9. mája bude v smere od Košíc na Vranov tranzitná doprava na nevyhnutný čas presmerovaná na ulice Švábska a. Arm. gen. L. Svobodu. V opačnom smere pôjde tranzitná doprava po uliciach Arm. gen. L. Svobodu – Rusínska – Kuzmányho a Masaryková. Gro prác, ktoré si vyžiadajú dopravné obmedzenia, je naplánovaných na letné, prázdninové mesiace, kedy je najnižšia intenzita dopravy.

Osobnej dopravy sa zmeny v doprave nedotknú, vodiči však musia rátať s obmedzeniami v okolí samotnej stavby. Menšie zmeny sa však prejavia v MHD, kde sa kvôli rekonštrukcii tejto križovatky dočasne od 15. marca ruší zachádzka liniek č. 39 a 45 k Hypermarketu Tesco. Zastávka „Hypermarket Tesco“ je nefunkčná. Náhradnou je zastávka „Škára“ na Solivarskej ulici. Časy odchodov spojov liniek 39 a 45 z ostatných zastávok sa nemenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Prešov