V sobotu 7.apríla pokračovala extraligová séria o bronzové medaily, Svidník v Prešove vyhral 1:3


Foto: V sobotu 7.apríla pokračovala extraligová séria o bronzové medaily, Svidník v Prešove vyhral 1:3 Foto: VK MIRAD PU Prešov

Po vyrovnaní vo Svidníku sa fanúšikovia oboch táborov tešili na pekný a napínavý volejbal. Očakávania sa naplnili, o pútavé momenty nebola núdza, ale víťazný potlesk si napokon užili hostia. Svidník vyhral tretí zápas 1:3 (24:26, 27:25, 26:28, 22:25) a je len krok od zisku medaily. Séria pokračuje v stredu v MŠH vo Svidníku.

„Fanúšikovia dnes vytvorili skvelú atmosféru pre oba celky. Rozhodli drobné chyby. Bol to kvalitný zápas, ale Svidník bol dnes v koncovke a na servise odvážnejší,“ uviedol Jaroslav Vlk, tréner VK MIRAD PU Prešov. Úvod zápasu vyšiel lepšie Prešovčanom. V polovici setu viedli o 6 bodov a zdalo sa, že do zápasu vkročia ziskom setu. Opak bol pravdou. Hostia zmobilizovali svoju útočnú silu a vyrovnali. V  koncovke mali taktiež pevnejšie nervy a po pokazenom útoku domácich vyhrali 24:26 .

Domáci zabrali v druhom sete. Po vyrovnanom priebehu vzal na seba zodpovednosť kapitán Martin Sopko, keď po ďalšom predĺženom sete 27:25 bodoval na bloku aj útoku. Do tretieho setu vstúpili hostia s náskokom 6-tich bodov, ale pri podaní prešovského blokára Michala Červeňa oň aj postupne prišli. Ďalšia hra na nervy divákov mala dohru pri skóre 26:28, keď hostí do vedenia 2:1 poslal poľský smečiar Lukasz Ciupa vo svidníckych farbách.

V ďalšom priebehu sa len potvrdzovalo, že rozhodujúca je kvalita podania. Domáci veľmi chceli potiahnuť zápas do tajbrejku, ale dnes nemali nárok. Po tesnom ese Lukasza Pietrzaka získali Svidníčania štvrtý set rozdielom 22:25 a celý zápas 1:3. Skvelú výkonnosť opäť potvrdil kapitán Prešova Martin Sopko, st., ktorý prispel štedrými 31 bodmi. „Gratulujem chalanom k víťazstvu, bolo zaslúžené, ale je to len druhý krok. Musíme sa sústrediť na ďalší zápas,“ Peter Tholt, tréner TJ Slávia Svidník.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS VK MIRAD PU Prešov