Dve dopravné nehody na cestách Prešovského kraja, vodiči šoférovali opití a nabúrali


Foto: Dve dopravné nehody na cestách Prešovského kraja, vodiči šoférovali opití a nabúrali Foto: ilustračné

Alkohol za volantom prispel k dvom nehodám, ktoré sa stali v pondelok 19. júna 2018 na cestách Prešovského kraja. K prvej nehode došlo v Kežmarku na parkovisku jedného z obchodných domov. V čase okolo 1:50 hod. viedol 19-ročný mladík z obce Toporec, okres Kežmarok, osobné auto Škoda Fabia combi. Mladík pritom nie je držiteľom vodičského oprávnenia.

„Autom išiel po Michalskej ulici smerom ku kruhovému objazdu. Na objazde odbočil na parkovisko pred obchodný dom, kde narazil do kovového prístrešku na odpad. Po dopravnej nehode bol vodič podrobený dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol pozitívny s nameranou hodnotou 0,69 mg/l etanolu na liter vydychovaného vzduchu. Škody boli vyčíslené na 2 000.- €,“ uviedol Daniel Džobanik, hovorca KR PZ v Prešove.

Druhá nehoda sa stala o niekoľko hodín neskôr v Humennom. Po Laboreckej ulici šoféroval okolo 11:15 hod. 51-ročný Humenčan osobné auto Daewoo Lanos. „Počas jazdy sa plne nevenoval vedeniu vozidla, s týmto zišiel mimo cesty na odstavnú plochu pri obytnom dome, kde narazil do odstaveného vozidla. Pri následnej kontrole hliadkou OO PZ Humenné bol vyzvaný, aby sa podrobil vyšetreniu na alkohol dychovou skúškou, pri ktorom mu bola nameraná hodnota 1,03 mg/l,“ dodal Džobanik.

Polícia obidvoch vodičov obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, stíhaní sú na slobode.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Prešov