V Medzilaborciach došlo k bitke, na opitého 32-ročného muža boli použité donucovacie prostriedky


Foto:  V Medzilaborciach došlo k bitke, na opitého 32-ročného muža boli použité donucovacie prostriedky Foto: ilustračné

Humenský vyšetrovateľ vzniesol v nedeľu 8. júla 2018 obvinenie pre prečin útoku na verejného činiteľa 32-ročnému mužovi z Medzilaboriec. Hliadka Obvodného oddelenia PZ Medzilaborce vykonávala okolo 12:50 hod. na ulici Dukelských hrdinov v Medzilaborciach zákrok proti osobám, ktoré sa na tomto mieste dopúšťali výtržnosti.

Obvinený muž v podnapitom stave mal v úmysle dostať sa ku skupine týchto osôb a zapojiť sa do výtržnosti. Snažil sa mu v tom zabrániť jeden zo zasahujúcich policajtov, ktorý ho opakovane vyzýval, aby upustil od protiprávneho konania, ináč voči nemu budú použité donucovacie prostriedky,“ uviedol Daniel Džobanik, hovorca KR PZ v Prešove.

Muž na výzvy nereagoval a policajta sotil do hrude, ktorý následne spadol na pravé koleno. „Potom sa obvinený muž zapojil do bitky, ktorá prebiehala na vyššie spomínaných miestach. Nakoľko obvinený neuposlúchol výzvu a neupustil od útoku, boli voči nemu použité donucovacie prostriedky a bol obmedzený na osobnej slobode,“ dodáva Džobanik.

Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol obvinený umiestnený do cely policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Prešov