Zo zaparkovaného auta na parkovisku pred hotelom vo Vrbove zlodej ukradol fotoaparát a mobil


Foto: Zo zaparkovaného auta na parkovisku pred hotelom vo Vrbove zlodej ukradol fotoaparát a mobil Foto: ilustračné

Koncom uplynulého týždňa došlo na parkovisku pri jednom z hotelov vo Vrbove ku krádeži. Taška nechaná na zadnom sedadle zaparkovaného auta zlákala doposiaľ neznámeho páchateľa. Turisti z Čiech auto riadne uzamkli, avšak na zadnom sedadle nechali tašku, v ktorej sa nachádzal fotoaparát a mobilný telefón.

To využil doposiaľ neznámy páchateľ, rozbil ľavé zadné okno a tašku aj s vecami ukradol. Celková škoda bola vyčíslená na 1 630.- €. Kežmarský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin krádeže,“ uviedol Daniel Džobanik, hovorca KR PZ v Prešove.

Vo svojich autách si nenechávajte žiadne cennosti a hodnotné veci.

Na túto zásadnú vec nezabúdajte ani teraz v lete. Opäť sa totiž stretávame s prípadmi, kedy ostanú v aute na sedadle položené rôzne cenné veci. Vtedy stačí pár sekúnd a veci sú preč. Zlodej totiž veľmi rýchlo rozbije napríklad kameňom pri aute sklo, nahne sa do vnútra, vezme svoj lup a uteká preč. Na aute síce hučí a bliká alarm, to však nezabránilo odcudzeniu Vašich vecí z auta.


Takéto prípady sa pravidelne opakujú. Preto aj keď opúšťate vozidlo len na malú chvíľu, vezmite si svoje cennosti so sebou a presvedčte sa či ste riadne zamkli auto. Ak si ich so sebou neberiete, uložte ich aspoň do batožinového priestoru, nech zbytočne nepriťahujú zvedavé oči ľudí.

Ak parkujete mimo domu, nikdy neparkujte auto na opustenom mieste. Využite platené a strážené parkoviská. I keď po opustení vozidla v ňom nenecháte žiadne cennosti, nemali by ste zabudnúť uzamknúť všetky dvere. Okná by mali byť vytiahnuté smerom hore a uzatvorené strešné okno.

Ak predsa len nájdete svoje auto násilne otvorené, ihneď kontaktujte políciu na bezplatnom čísle 158.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Prešov