Povodeň v Tatrách: podmyté turistické chodníky sú uzatvorené, na viacerých miestach strhlo mosty


Foto: Povodeň v Tatrách: podmyté turistické chodníky sú uzatvorené, na viacerých miestach strhlo mosty
Galéria: 7 fotiek
Foto: Alicja Staszkiewicz

Vo Vysokých Tatrách počas uplynulých dní napršalo viac ako 150 mm zrážok. Aj dnes 19. júla 2018 naďalej prší, turistické chodníky sú podmyté a v niektorých častiach voda strhla mosty.

Horská záchranná služba a Štátne lesy TANAP-u upozorňujú všetkých návštevníkov Vysokých Tatier na uzatvorenie turistických chodníkov cez Bielovodskú a Javorovú dolinu z dôvodu ich podmytia a strhnutia mostov. Bielovodská dolina je celá uzatvorená od rázcestia pod Poľským hrebeňom po Lysú Poľanu. Podobná situácia je i v Javorovej doline,“ informuje Horská záchranná služba.

Autor foto: Oliver Ondráš

Nad Rainerovou chatou Studenovodský potok strhol most na Tatranskej magistrále v smere do Malej Studenej doliny a na Skalnaté pleso. Tatranská magistrála je preto nepriechodná medzi Hrebienkom a Zamkovského chatou. Poškodené mosty sú i na viacerých miestach v Tichej a Kôprovej doline.

Najhoršia situácia je v obci Stará Lesná, z jedného z tamojších hotelov museli evakuovať ľudí a svoje domovy muselo opustiť aj niekoľko miestnych obyvateľov. Hasiči zasahujú aj v Ždiari, Tatranskej Javorine, v Majeroch, Podolínci a Osturni.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HZS