Na Národné stretnutie mládeže P18 do Prešova sa chystajú tisícky mladých Slovákov, začína o týždeň


Foto: Na Národné stretnutie mládeže P18 do Prešova sa chystajú tisícky mladých Slovákov, začína o týždeň Foto: narodnestretnutiemladeze.sk

Do začiatku národného stretnutia mládeže ostáva týždeň. V týchto dňoch sa už do Prešove presunula časť centrálneho tímu, zvyšok príde cez víkend.Od nedele do štvrtku sa k nej postupne pridajú stovky mladých dobrovoľníkov, ktorí budú zabezpečovať posledné prípravy akcie. Do začiatku akcie ich príde vyše 500. Spoločne sa zídu na prípravnom týždni.

Základný stan pre dobrovoľníkov bude od nedele až do konca budúceho týždňa na Gymnáziu sv. Moniky. Každý z tímov bude mať na mieste samostatnú miestnosť pre prácu. Ubytovaní budú na štyroch školských internátoch, stravovanie majú zabezpečené na viacerých miestach.

„Ideme do finále. Už o týždeň je tu P18. Prosíme veľmi o modlitby za celé toto dielo, ľudí, ktorí ho pripravujú a tých, ktorí prídu do Prešova. Posledné dni sa naplno venujeme všetkému, čo je potrebné. Sú to nielen doplnkové úlohy pre jednotlivé pracovné tímy, ale aj logistiku a koordináciu s mestom a krajom. Riešime ekonomiku, registráciu, dopravu, bezpečnosť, stravu či ubytovanie,“ hovorí hlavný zodpovedný za P18 Ondrej Chrvala. V Prešove už je jeho „pravá“ ruka Kristína Šešerová, zodpovedná za administratívu P18 Monika Koláriková a zodpovedná za dobrovoľníkov Zuzana Špacírová.

Okrem tisícky mladých Slovákov sa na Národné stretnutie mládeže P18 chystajú aj hostia z viacerých krajín. Najväčšiu skupinu tvoria hostia z Čiech. Do Prešova zavítali aj mladí z východoeurópskych štátov. Očakávajú sa mladí z Ukrajiny. Do metropoly Šariša prídu aj mladí Slováci zo Srbska. Do Prešova už tento týždeň vyrazil na bicykli aj mladý 19-ročný Andrej Královič z obce Čáry. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: narodnestretnutiemladeze.sk