Ľudí bez domova čakali v Nízkoprahovom dennom centre Prešov veľkonočné pokrmy a zaujímavý program


Foto: Ľudí bez domova čakali v Nízkoprahovom dennom centre Prešov veľkonočné pokrmy a zaujímavý program Foto: Facebook/Gréckokatolícka charita Prešov

Vo štvrtok 13. apríla sa zišli ľudia bez domova v Nízkoprahovom dennom centre Prešov na ulici Pod Táborom. Počas obeda si spoločne mohli pochutnať na tradičných veľkonočných pokrmoch. 

Na mieste sa stretlo niekoľko desiatok ľudí bez domova z Prešova a blízkeho okolia. „Okrem tradičných veľkonočných jedál bolo pre nich pripravené duchovné slovo spojené s modlitbou, hudobné vystúpenie v podaní jedného zo zamestnancov charity a špeciálny hosť,“ informuje na sociálnej sieti Facebook Gréckokatolícka charita Prešov.

Zdroj: Facebook/Gréckokatolícka charita Prešov

Cieľom posedenia bolo priniesť evanjeliové posolstvo tým, ktorí sú na úplnom okraji spoločnosti. Ako ďalej informuje Gréckokatolícka charita Prešov, prítomní reagovali na stretnutie pozitívne. 


Špeciálnym hosťom bol evanjelizátor Peter Lipták, ktorý sa zúčastneným prihovoril osobným svedectvom. V minulosti bol drogovo závislý, taktiež sa ho zmocnil alkohol a iné závislosti. „Ako sa aj sám vyjadril, kedysi bol rozbitou troskou s podobnými problémami, s akými sa stretávajú aj prijímatelia sociálnych služieb, ktorým sa v Prešove prihováral,“ uvádza prešovská gréckokatolícka charita.

Zdroj: Facebook/Gréckokatolícka charita Prešov

Na príprave posedenia sa prioritne podieľali zamestnanci Nízkoprahového denného centra Prešov, vypomáhali im aj zamestnanci pobytových služieb z útulku a nocľahárne či dobrovoľníci charity. Ako dodáva prešovská charita, prijímatelia pomáhali s upratovaním priestorov pred stretnutím a pokrmy zabezpečili viaceré farské charity v Prešovskej archieparchii. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu