Humenskí hokejisti predviedli nezlomnosť a heroickosť. Vybojovali si postup do slovenskej extraligy


Foto: Humenskí hokejisti predviedli nezlomnosť a heroickosť. Vybojovali si postup do slovenskej extraligy
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/HC 19 Humenné - oficiálna stránka

Hokejisti Humenného si v stredu 26. apríla vybojovali historický postup do slovenskej extraligy. V rozhodujúcom siedmom zápase finálovej série play-off Slovenskej hokejovej ligy vyhrali na žilinskom ľade po predĺžení a samostatných nájazdoch 3:2.

O ich postupe rozhodol po nájazde Martin Lenďák. Ako informuje na oficiálnej internetovej stránke mesto Humenné, hokejisti predviedli bojovnosť, nezlomnosť a heroickosť. Ich výkon bol odkazom pre všetkých neprajníkov. 

„Celú sezónu sme dokazovali, že hokej hrať vieme. Bojovnosť nás neopustila ani v play-off, napokon ani vo finále. Napriek zlomenému šiestemu zápasu sme sa sústredili iba na seba, vedľajšie vplyvy sme z hláv vypúšťali. Dlhá cesta bola zo Žiliny so Slovenským pohárom, teraz bude ešte dlhšia! Bol to šialený zápas – Toto je Humenné, bejby!,“ vyjadril sa asistent hlavného trénera Ivan Boržík. 

Ako informuje mesto Humenné, celkovo sa duelu zúčastnilo viac ako 5-tisíc divákov, medzi nimi mali svoje miesto aj humenskí fanúšikovia. Zaujímavosťou je, že počas celého zápasu nedošlo k vylúčeniu.


Kapitán HC 19 Humenné Filip Vaško prevzal pohár Tipos SHL v sezóne 2022/2023:






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu