Vďaka SMS hlasovaniu môžete rozhodnúť o nových projektoch v regiónoch Prešovského samosprávneho kraja


Foto: Vďaka SMS hlasovaniu môžete rozhodnúť o nových projektoch v regiónoch Prešovského samosprávneho kraja Foto: pixabay.com

Verejnosť môže už po druhýkrát hlasovať za projekty v regiónoch Prešovského samosprávneho kraja. SMS hlasovanie vo Výzve Participatívny rozpočet je spustené od 26. apríla do 10. mája. Vo výzve bojuje 39 zámerov z trinástich okresov kraja. 

Za vybraný projekt môže každý obyvateľ samosprávy hlasovať z jedného mobilného čísla len raz. Ako informuje na oficiálnej stránke Prešovský samosprávny kraj, v rámci jednotlivých okresov budú podporené dva projekty s najvyšším počtom SMS hlasov v plnej výške požadovanej dotácie. Na jednu žiadosť je výška dotácie 10-tisíc eur. Zoznam projektov a návod na hlasovanie nájdete TU

„O hlasy verejnosti zabojujú projekty zamerané napr. na výstavbu či modernizáciu ihrísk, obnovu budov a historických pamiatok, rekonštrukciu športových areálov, materiálno-technické vybavenie či vytvorenie centra pre opustené zvieratá. Prešovský samosprávny kraj prerozdelí na víťazné projekty celkovo 260-tisíc eur,“ informuje hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Lea Lehotská.

Výzvou chcú podporiť projekty organizácií, združení a cirkví na území Prešovského samosprávneho kraja, ktoré sú zamerané na obnovenie existujúcich alebo vytvorenie nových verejných služieb. Víťazné projekty budú zverejnené desať dní po skončení hlasovania. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu