Nová dopravná značka má upozorniť vodičov, aby nevchádzali do križovatky, ktorou nedokážu bezpečne prejsť


Foto: Nová dopravná značka má upozorniť vodičov, aby nevchádzali do križovatky, ktorou nedokážu bezpečne prejsť Foto: imhd.sk, Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Na slovenských cestách začínajú pribúdať nové dopravné značky. Dopravné inšpektoráty ich rozmiestňujú s cieľom vyriešiť problémové situácie, odľahčiť premávku či zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky.

Nedávno sa na niektorých svetelných križovatkách v rámci Slovenska objavila zelená šípka umožňujúca jazdu doprava aj na červenú. Najnovšie pribudli zvislé značky apelujúce na vodičov, aby nevchádzali do priestoru križovatky, pokiaľ ňou nedokážu bezpečne prejsť.

Vidieť ich je možné zatiaľ na území Bratislavského kraja, kde budú rozmiestňované v rámci preventívno-výchovných opatrení. Objavia sa najmä tam, kde je zvýšená hustota premávky a dochádza k blokovaniu prejazdu cez križovatky.

Polícia v rámci akcie žiada vodičov, aby sa správali navzájom ohľaduplne, rešpektovali dopravné značenie a svoje správanie prispôsobili vždy aktuálnej situácii v cestnej premávke.


„To znamená, aby nevchádzali do križovatky, ak im situácia nedovoľuje pokračovať za križovatkou v jazde, tak že by boli nútení  zastaviť vozidlo na križovatke; to neplatí, ak vodič musí zastaviť vozidlo v križovatke z dôvodu dávania prednosti chodcom prechádzajúcim cez vozovku alebo pri odbočovaní doľava,“ spresnilo Krajské riaditeľstvo PZ na sociálnej sieti.

Či sa tieto nové dopravné značky objavia aj v Prešovskom kraji, je nateraz otázne. V rámci mesta Prešov by bolo ich umiestnenie najviac vítané na križovatke Lesík delostrelcov. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu