Muž nevyplatil mladíkom za prácu v zahraničí tisícky eur, podľa neho sú mladí a peniaze nepotrebujú


Foto: Muž nevyplatil mladíkom za prácu v zahraničí tisícky eur, podľa neho sú mladí a peniaze nepotrebujú Foto: Facebook/HAKA - Hľadá sa auto krádeže automobilov

Facebooková skupina HAKA sa prevažne zameriava na hľadanie odcudzených motorových vozidiel, no postupne v nej pribúdajú aj žiadosti o pomoc pri pátraní po osobách. V súčasnosti v skupine pátrajú po mužovi, ktorý od októbra roku 2022 nevyplatil troch mladíkov.

Tí si chceli privyrobiť, a preto sa rozhodli pracovať v Nemecku, kde strávili mesiac a 10 dní. Jeden z poškodených uviedol, že sprostredkovateľ brigády, ktorý im dlží peniaze, sa volá Marek Novák a nevyplatil im celkovo 7-tisíc eur. Každý z nich mal v zahraničí minúť viac ako 1 200 eur za stravu a benzín, no muž im mal dať na osobu približne len 300 eur.

„Po odpracovaní sme už nemali skoro žiadne peniaze na cestu a museli sme si požičať od rodiny, keďže pán Novák sa vyhováral, že mu zablokovali účty na týždeň. Keď sme prišli na Slovensko, poslal nám 300 eur, vraj musí spracovať faktúry a zvyšok peňazí nám pošle o dva týždne,“ vyjadril sa poškodený mladý muž v príspevku skupiny HAKA. 

Po dvoch týždňoch však stále nemali svoje peniaze a muž si poškodeného dokonca zablokoval. Mladíci sa s Marekom Novákom snažili skontaktovať aj z iných telefónnych čísel, no muž ich vulgárne odmietol. Podľa slov poškodeného sa vyjadril, že sú mladí, bývajú u rodičov a peniaze nepotrebujú. 


„V ďalšej práci na Slovensku ma zaúčal jeden chalan a hovoril mi, že tiež bol oklamaný pred tromi rokmi a že jemu a ďalším piatim kamarátom nebolo vyplatených 3-tisíc eur na osobu. Nakoniec sme zistil, že tiež išlo o pána Nováka,“ dodáva poškodený muž. 

Podľa informácií uverejnených na sociálnej sieti Facebook pochádza Marek Novák, ktorý pracovníkom dlží peniaze, z mesta Prešov, no pravdepodobne aktuálne pôsobí na inom mieste. 

„Kto pozná pána Nováka, prosím, zanechajte správu. Veľmi by ste nám pomohli,“ dodáva v príspevku vo facebookovej skupine poškodený muž. Poškodeného môžete kontaktovať na tomto profile



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu