Deň ako stvorený na vonkajšie aktivity. Začína sa meteorologické leto


Foto: Deň ako stvorený na vonkajšie aktivity. Začína sa meteorologické leto Foto: pixabay.com

Práve v tento deň, 1. júna, sa začína meteorologické leto. Vzhľadom na to, že dnes majú svoj deň aj deti, by počasie nemohlo byť ideálnejšie. Celý deň bude teplo a bez mrakov. Ako informuje internetový portál iMeteo.sk, v ďalších dňoch by sa teploty mohli vyšplhať až na +30 stupňov Celzia.

V období od 1. júna do 31. augusta na severnej pologuli prebieha meteorologické leto. Astrologické leto začne letným slnovratom až 21. júna, tento deň je aj najdlhším dňom v roku. 

Počasie v našej oblasti začala ovplyvňovať tlaková výš, ktorá od nemeckých meteorológov dostala meno WIOLA. Táto tlaková výš bude mať dominantný vplyv na počasie nielen u nás, ale aj v okolitých štátoch,“ uvádza Veronika Salayová z portálu iMeteo.sk. 


Tak ako včera, aj dnes sa na území Slovenska očakáva prevažne jasné až polooblačné počasie. Na mnohých miestach teploty prekročia hranicu 25 stupňov Celzia, nie je vylúčené, že teplota prekročí prvýkrát v tomto roku hranicu 30 stupňov Celzia. 

Dnešný deň je ako stvorený pre vonkajšie aktivity s deťmi a rovnako príjemné a teplé počasie môžeme očakávať aj nasledujúce júnové dni. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu