Veľká modernizácia vozového parku v Policajnom zbore: Pri výbere dominovali elektromobily a hybridy


Foto: Veľká modernizácia vozového parku v Policajnom zbore: Pri výbere dominovali elektromobily a hybridy
Galéria: 10 fotiek
Foto: Ministerstvo vnútra SR

Policajtom bolo v piatok 2. júna odovzdaných 31 nových áut. Autá sú financované z Plánu obnovy a odolnosti SR. Využívané budú na útvaroch krajských riaditeľstiev Policajného zboru. Cena za jedno vozidlo je viac ako 72-tisíc eur, celková cena za 120 áut je viac ako osem miliónov eur. 

„Príslušníci Policajného zboru vo výkone dnes dostali do používania 31 vozidiel SUV značky BMW X3 xDrive30e plug-in hybrid. Využívané budú na útvaroch krajských riaditeľstiev Policajného zboru,“ informuje vo vyjadrení ministerstvo vnútra. 

Krajské riaditeľstvá Policajného zboru v Bratislave, Trnave, Nitre, Trenčíne, Žiline, Banskej Bystrici a Prešove dostanú po štyroch autách, v Košiciach budú pridelené tri vozidlá. Z plánu obnovy a odolnosti bolo celkovo zakúpených 120 áut, priebežne budú odovzdávané ďalším útvarom Policajného zboru. 

„Obnovovaním a modernizovaním vozového parku ministerstva vnútra zvyšujeme bezpečnosť posádok a tiež znižujeme náklady na údržbu vozidiel. Samozrejmosťou je päťročná záruka, resp. záruka na 200 000 najazdených kilometrov. Rád by som sa poďakoval všetkým spolupracovníkom, ktorí sa podieľali na tomto verejnom obstarávaní a dotiahli ho do úspešného cieľa,“ uviedol štátny tajomník ministerstva vnútra Tomáš Oparty.

Viceprezident Policajného zboru Damián Imre sa vyjadril, že policajti získali výkonné a kvalitné autá, ktoré taktiež spĺňajú najprísnejšie emisné normy. Parametre verejného obstarávania zohľadňovali aj aspekt udržateľnosti, no taktiež sa museli prispôsobiť nutnosti rýchlej akcieschopnosti príslušníkov v službe. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu