Na Sabinovský jarmok návštevníkov priláka najvyššie pojazdné Ruské koleso v strednej Európe


Foto: Na Sabinovský jarmok návštevníkov priláka najvyššie pojazdné Ruské koleso v strednej Európe Foto: pixabay.com

Hlavnou atrakciou 49. ročníka Sabinovského jarmoku bude Ruské koleso, ktoré je s výškou 33 metrov najvyššie pojazdné v strednej Európe. Usporiadatelia chcú takýmto spôsobom zatraktívniť podujatie a prilákať viac ľudí. Informovalo o tom mesto na svojej facebookovej stránke.

Okrem toho je pre obyvateľov mesta a jeho návštevníkov prichystaný bohatý kultúrny program. Čakajú ich hudobné, tanečné, ale aj divadelné predstavenia. Podujatie sa začne vo štvrtok 15. júna a trvať bude do soboty 17. júna. 

Trojdňovú akciu odštartujú svojím vystúpením mažoretky Tedasky vo štvrtok o 12:00 hod. Jarmok slávnostne otvorí primátor mesta Michal Repaský s Piper Jančom. Následne na pódiu predvedú svoje talenty deti z miestnych škôl a krúžkov. O hudobný program sa postarajú Olexander Spivak, Buranowski a reggeae skupina Medial Banana.

Piatkový program sa začne rómskym festivalom Hlas cigánskeho srdca, pokračovať bude vystúpeniami folklórnych súborov a na záver zahrajú prešovská kapela SALK a skupina Cimbal Brothers. Chýbať nebude ani tombola. 

Sobota bude patriť deťom. Tešiť sa môžu na prehliadku maskotov, bublinkovú show či diskotéku. Pripravený je aj druhý ročník divadelného maratónu detských súborov zo sabinovských škôl. Večer vystúpi hudobné trio S hudbou vesmírnou, kapela Peter Bič Project, a podujatie ukončí prešovská skupina Hrdza. 


Kompletný program 49. Sabinovského jarmoku si môžete pozrieť tu.  





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu