Mesto Spišská Belá má novú mobilnú aplikáciu, ktorá informuje a umožňuje občanom posielať podnety


Foto: Mesto Spišská Belá má novú mobilnú aplikáciu, ktorá informuje a umožňuje občanom posielať podnety Foto: pixabay.com

Pri príležitosti Dní mesta Spišská Belá bola predstavená a uvedená do prevádzky nová mobilná aplikácia mesta. Aplikáciu vytvorila spoločnosť PERRY SOFT a.s. Je určená pre obyvateľov a návštevníkov mesta, ktorí chcú mať prehľad o samospráve a dianí vo svojom okolí.

Po stiahnutí do mobilných zariadení budú mať k dispozícii informácie o vývoze odpadu, susedskú burzu, dôležité kontakty či odkazy na možnosti verejnej dopravy a mestské sociálne siete. Používatelia môžu okrem toho aplikáciu použiť na nahlásenie svojich podnetov vedeniu mesta.

Licenčná zmluva bola zverejnená 2. júna 2023. Od tohto obdobia sa mesto Spišská Belá zaviazalo platiť spoločnosti 100 eur, a to každý mesiac do 31. mája 2024. Tieto finančné prostriedky budú použité na úpravu a správu mobilnej aplikácie. 

Aplikácia je naďalej vyvíjaná a obsah bude priebežne dopĺňaný a aktualizovaný. Mesto Spišská Belá aj týmto spôsobom chce promptne reagovať na moderné komunikačné a informačné trendy a uľahčiť tak svojim obyvateľom prístup k informáciám z aktuálneho diania v meste,“ informuje mesto na svojej stránke.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu