Taliansko v Poprade: Na námestí ožije festival plný jedla a dobrej nálady


Foto: Taliansko v Poprade: Na námestí ožije festival plný jedla a dobrej nálady
Galéria: 10 fotiek
Foto: vivaitalia.sk

V Poprade bude prebiehať od stredy 14. júna do soboty 17. júna festival Viva Italia. Jubilejný desiaty ročník priblíži návštevníkom talianske chute, hudbu a životný štýl. Tradičný taliansky trh je v prevádzke už od stredy 7. júna. Organizátori si pripravili aj zaujímavé novinky. 

„Máme niekoľko noviniek. Čo sa týka vystavovateľov, tých bude oproti predošlým ročníkom oveľa viac, ponúknu sicílsku pizzu, taliansku balenú zmrzlinu, ale nechali sme priestor aj takzvanému „lifestyle italiano“, teda životnému štýlu Talianov počnúc aperitívom Aperol, nevynímajúc stánky venované jedlu, dobrému vínu a najmä proseccu,“ uvádza hlavný organizátor festivalu a predseda občianskeho združenia Pre mesto Fabio Bortolini. 

Oproti minulým rokom bude zdvojnásobený počet pouličných kapiel. Vypočuť si ich môžete od 17:30 hod. na troch rôznych pódiách rozmiestnených pozdĺž Námestia sv. Egídia. Predstavia sa zaujímaví umelci, medzi nimi hudobné skupiny Ruggero Robin Band a Woodnite, ale aj taliansko-slovenská speváčka Barbara Bortolini. 


V stredu večer sa bude v Divadelnej sále v Spišskej Sobote od 18:00 hod. konať zážitkové gastonomické podujatie, v rámci ktorého sa predstaví michelinská šéfkuchárka Caterina Ceraudo z regiónu Kalábria. So šéfkuchárkou Zuzanou Sisákovou pripravia menu venované kalábrijskému regiónu, chýbať nebudú vína z rodinného podniku.

Ako informuje festival na oficiálnej internetovej stránke, ďalším gastrozážitkom bude oficiálna večera venovaná regiónu Sardínia, ktorá sa uskutoční v piatok 16. júna o 18:00. Počas všetkých štyroch dní festivalu kino Tatran ponúkne aj kvalitné talianské filmy. Premietania sa budú začínať o 17:30 hod. Program festivalu nájdete TU





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu