Žiakom prešovskej strednej školy pomáha pri opravovaní spotrebičov aplikácia, ktorú sami vytvorili


Foto: Žiakom prešovskej strednej školy pomáha pri opravovaní spotrebičov aplikácia, ktorú sami vytvorili  Foto: pixabay.com

Žiaci Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Prešove vyvinuli v spolupráci s učiteľmi aplikáciu, ktorá uľahčí logistiku opravovania nefunkčných spotrebičov. Predstavili ju počas podujatia Opravíme to spolu v rámci projektu vzdelávacieho centra CEEV Živica s názvom Elektroodpad Dopad.

Ako informovalo mesto na svojej webovej stránke, aplikáciu vytvárali na predmete databázové systémy a webové aplikácie. Skladá sa z troch zoznamov, a to Zber, Oprava a Podaj ďalej. 

Aplikácia pomáha s evidenciou prijatých spotrebičov, ktoré sa žiaci učia opätovne sfunkčniť alebo využiť ich súčiastky pre iné zariadenia. Opravám sa žiaci venujú nielen počas vyučovania, ale aj po ňom. Nefunkčné elektrospotrebiče dodávajú škole firmy, s ktorými spolupracuje. Ide najmä o práčky, rádiá a elektrické kosačky. Opravené elektrospotrebiče možno ďalej posunúť napríklad školským internátom.

„Žiaci by chceli v blízkej budúcnosti vytvorenú aplikáciu ešte vylepšiť, a to o položku Hľadám. Mala by priniesť zjednodušenie a zlepšenie organizácie umiestnenia jednotlivých elektroodpadov na škole,“ uviedlo mesto.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu