Slávnostné vypravenie Kométy: Príďte si v sobotu užiť otvorenie letnej sezóny vo Vysokých Tatrách


Foto: Slávnostné vypravenie Kométy: Príďte si v sobotu užiť otvorenie letnej sezóny vo Vysokých Tatrách Foto: Veterán klub železníc Poprad

V sobotu 17. júna sa na železničnej stanici v Tatranskej Lomnici uskutoční otvorenie letnej sezóny vo Vysokých Tatrách. Podujatie bude spojené s oslavou 110. narodenín historickej Kométy. Zároveň sa bude oslavovať aj 40. výročie vzniku občianskeho združenia Veterán klub železníc Poprad. 

Pri tejto príležitosti budú slávnostne vypravené historické tatranské električky Kométa a Trojča. Jazda električiek bude prebiehať podľa cestovného poriadku, ktorý je uvedený na sociálnej sieti občianskeho združenia. Cestovné lístky na tieto historické vozy si budete môcť zabezpečiť iba u sprievodcov, a to pred nástupom do historickej električky. 

Akcia bude trvať celý deň a počas celého dňa budú v pravidelných intervaloch prebiehať aj jazdy Kométou a Trojčaťom. Na podujatí nebude chýbať ani dobré jedlo a hudba. O spevácku složku sa postará Dominika Gorecká. Jazda električiek bude realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky. 

Pre nadšencov železnice a zvlášť tatranskej dopravy sme spolu s Locomotif.cz pripravili exkluzívnu edíciu oblečenia s motívmi Kométy, Trojičky a novej tatranskej zubačky!“ informuje Veterán klub železníc Poprad na sociálnej sieti. 







Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu