Leto vo Svidníku bude plné podujatí, zábavy, súťaží, hudby a pohybu. Zistite, čo sa chystá


Foto: Leto vo Svidníku bude plné podujatí, zábavy, súťaží, hudby a pohybu. Zistite, čo sa chystá Foto: Facebook/Svidník-oficiálna stránka mesta

Leto 2023 v meste Svidník sa bude niesť v znamení hudby, tanca, zábavy, pohybu a súťaží. Program je naplnený akciami pre deti aj dospelých. Obyvateľov mesta a jeho návštevníkov čakajú takmer štyri mesiace kultúrnych, športových a iných podujatí. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke.

Júnové akcie Severská chôdza a Bajkom do školy potešia všetkých, ktorí sa radi hýbu a chcú spraviť niečo pre svoje zdravie. V nedeľu 24. júna ožije Skanzen 69. Slávnosťami rusínsko-ukrajinskej kultúry. Konať sa tiež bude Primátorská kvapka krvi a posledné dni mesiaca rozozvučia dva koncerty.  

Júl odštartuje volejbalovým a futbalovým turnajom o Dukelský pohár na ihrisku Základnej školy Komenského a tanečno-hudobnou párty na pešej zóne. Pokračovať bude Dňom s Technickými službami mesta Svidník a Pivnými dňami. Uskutoční sa aj Detský cross duatlon v lesoparku či Sídliskový festival. Na konci júla si hasičské družstvá zasúťažia o pohár primátorky.

Prvý augustový piatok ponúkne atmosféru večerného premietania pod holým nebom. Nedeľa 13. augusta bude patriť rodinám, ktoré sa zabavia v areáli Vojenského historického múzea. Možnosť osviežiť sa horkastým alkoholickým nápojom bude opäť počas Pivných dní.


V septembri sa uskutoční 64. ročník Dukelského behu mieru, ale aj Deň ľudových tradícií v skanzene či turistický pochod Chodníčkami A. Pavloviča. Leto 2023 v meste Svidník ukončí lampiónový sprievod 16. septembra o 19:00 hod. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu