Rekonštrukcie vo Vysokých Tatrách môžu spôsobiť dopravné obmedzenia. Mali by ste uprednostniť verejnú dopravu


Foto: Rekonštrukcie vo Vysokých Tatrách môžu spôsobiť dopravné obmedzenia. Mali by ste uprednostniť verejnú dopravu Foto: Facebook/Prešovský samosprávny kraj

Na Ceste slobody vo Vysokých Tatrách prebiehajú rozsiahle rekonštrukcie a s tým súvisia aj obmedzenia v doprave. Pre vodičov to môže spôsobiť značné zdržanie. Prešovský samosprávny kraj preto v príspevku na sociálnej sieti apeluje na návštevníkov, aby uprednostnili verejnú dopravu. 

Prímestská autobusová doprava premáva v pravidelných intervaloch v dostatočnej kapacite. Ide o trasy Poprad - Starý Smokovec - Tatranská Lomnica - Biela voda - Ždiar (hodinový interval), Poprad - Ždiar do Tatranskej Javoriny (dvojhodinový interval), Lendak - Tatranská Kotlina - Biela voda - Tatranská Lomnica - Starý Smokovec - Štrbské Pleso (dvojhodinový interval doplnený o ďalšie spoje).

Každých 30 minút premáva spoj z Tatranskej Kotliny do Tatranskej Lomnice a Starého Smokovca. Spoj Poprad - Svit - Štrba - Tatranská Štrba - Štrbské Pleso premáva v dvojhodinových intervaloch a je doplnený o ďalšie vybrané spoje. 

„Počas víkendov a štátnych sviatkov naďalej platí rodinné cestovné v prímestskej autobusovej doprave. Podmienkou je, aby cestoval aspoň jeden rodič a aspoň jedno dieťa do 15 rokov. Každý člen rodiny zaplatí za lístok 1 euro bez ohľadu na dĺžku trasy, spôsob úhrady cestovného či nárok na zľavy,“ uvádza Prešovský samosprávny kraj. 


Okrem autobusovej dopravy môžete počas výletov využiť aj vlakové spojenia. Tie budú počas letnej sezóny posilnené na trati Poprad-Tatry - Studený Potok - Tatranská Lomnica. S väčšou kapacitou budú premávať denne v dvojhodinových intervaloch. 

Tatranské elektrické železnice premávajú v hodinovom intervale na trati Poprad - Starý Smokovec - Štrbské Pleso, Starý Smokovec - Tatranská Lomnica, Tatranská Štrba - Štrbské Pleso. Odchody spojov si môžete skontrolovať na tomto odkaze



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu