Prešovská nemocnica je jediná na východnom Slovensku, ktorej oddelenie chráni vysoko štandardný izolátor


Foto: Prešovská nemocnica je jediná na východnom Slovensku, ktorej oddelenie chráni vysoko štandardný izolátor Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove

O väčšiu bezpečnosť zamestnancov, ako aj pacientov na oddelení cytostatík v prešovskej nemocnici sa postará bezpečnostný biologický box tretej triedy ISOSAFE. Jeho zakúpením sa Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove stala jediným pracoviskom na východnom Slovensku s takým vysokým štandardom vybavenia. 

Ako informovala nemocnica na svojej webovej stránke, oddelenie cytostatík je vysoko špecializované oddelenie nemocničnej lekárne, na ktorom sa denne pripravuje priemerne 80 infúznych a injekčných prípravkov. Liečba prebieha pre každého pacienta samostatne v sterilnom prostredí, ku ktorému prispeje aj nové vybavenie. 

Vďaka izolátoru budú pracovníci nemocnice chránení pred škodlivými účinkami spracovávaných látok. Biologický box taktiež zabezpečí sterilnosť pripravených injekcií a infúzií, čím sa zvýši bezpečnosť pacientov.


„Celkový investičný náklad za prístroj, montáž, úpravu priestorov a zaškolenie personálu predstavoval sumu 76 383,60 € a bol financovaný z vlastných zdrojov nemocnice,” uviedla nemocnica. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu