Staršiu Prešovčanku okradol v obchodnom dome zlodej, z jej účtu si vybral aj ďalšie peniaze


Foto: Staršiu Prešovčanku okradol v obchodnom dome zlodej, z jej účtu si vybral aj ďalšie peniaze Foto: pixabay.com

V utorok 4. júla v popoludňajších hodinách bola v obchodnom dome v Prešove okradnutá 63-ročná žena. Vreckovému zlodejovi sa podarilo využiť nepozornosť Prešovčanky a z kabelky, ktorú mala prevesenú na nákupnom vozíku, jej ukradol peňaženku.

V nej sa nachádzala hotovosť, ale aj bankomatová karta. Z karty zlodej uskutočnil dva výbery z bankomatu. Okradnutej žene týmto spôsobom vznikla škoda, ktorá je vo výške najmenej 400 eur. 

Polícia začala trestné stíhanie za prečin krádeže a prečin neoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku,“ informuje Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove prostredníctvom sociálnej siete

Polícia zároveň vyzýva ľudí, aby boli obozretnejší a uvedomili si, že tlačenice v obchodoch, ale aj v autobusoch lákajú zlodejov najviac. Pripomínajú tiež, že tejto situácii sa dá vyhnúť tak, že si kabelku alebo tašku vždy zapnete a budete ju mať celý čas na očiach. Veľmi dôležité je, aby peňaženka neostávala na vrchu kabelky, prípadne tašky. 


Strata peňazí nie je jediným dôsledkom vašej neopatrnosti, môžete prísť aj o doklady, bankomatové karty či kľúče od auta, bytu a iné cennosti. Stratu či krádež dokladov nahláste ihneď na polícii na telefónnom čísle 158 alebo najbližšom obvodnom oddelení Policajného zboru,“ dodáva Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu