Legendu o prepadnutej obci deťom priblíži zábavno-náučný chodník Tajomný les Krakovec v okrese Sabinov


Foto: Legendu o prepadnutej obci deťom priblíži zábavno-náučný chodník Tajomný les Krakovec v okrese Sabinov
Galéria: 3 fotky
Foto: Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska

Dračie krídlo, strom lásky, zabudnutý voz či drevené lávky privedú turistov po zábavno-náučnom chodníku Tajomný les Krakovec k osade, ktorá sa podľa legendy prepadla pod zem. Ide o jednu z pätnástich lokalít Prešovského kraja, kde môžu deti získať nálepky z cestovateľskej súťaže Legendarium.  

„Zábavno-náučný chodník Tajomný les Krakovec vznikol ako súčasť projektu Legendarium, v ktorom zaujímavé turistické miesta Prešovského kraja predstavujú miestne legendy. Určený je prioritne rodinám s deťmi, ale aj bežným turistom, ktorí majú chuť objavovať zaujímavé miesta,“ približuje novú trasu Martin Janoško, riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. 

Po trase sú rozmiestnené tabuľky s príbehom o obyvateľoch zaniknutej osady, zbojníkovi Jakovovi a liečiteľke Lesane, ako aj informačné tabule a zábavno-náučné prvky. V oblasti prepadnutej osady čaká detských turistov trezor so súťažnými nálepkami.



Chodník, ktorý pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska s Karolom Baňasom a obcami Jakovany a Červená Voda, je okružný s dĺžkou štyri kilometre. Začiatok sa nachádza pri kaplnke pod lesom na kraji obce Jakovany, odkiaľ vedie do lesa Krakovec. Trasa je značená bielo-červenou farbou a tiahne sa aj okolo hraničného medzníka, ktorý bol osadený v roku 1567. 

„Aj takouto formou predstavujeme zaujímavé miesta Prešovského kraja širokej verejnosti a podporujeme ich návštevnosť. V minulom roku sme vytvorili zábavný chodník v lokalite Údolie obrov v Slanských vrchoch. Tento rok je to lokalita Krakovec s hraničným kameňom. V okolí sa nachádzajú ďalšie zaujímavé turistické miesta ako napríklad Spiaci mních, hrad Kamenica, Ľutina a iné, takže turisti tu môžu stráviť nielen jednodňový výlet, ale aj niekoľko dní,“ uzavrel Martin Janoško.     






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu