V Bardejove došlo k zrážke motocykla s kamiónom, motocyklista utrpel ťažké zranenia


Foto: V Bardejove došlo k zrážke motocykla s kamiónom, motocyklista utrpel ťažké zranenia Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

V piatok 14. júla 2023 došlo na križovatke ulíc Ľ. Štúra a Duklianskej v Bardejove k zrážke nákladného auta a motorky. Motocyklista pri nehode utrpel ťažké zranenia. Na mieste bola vykonaná aj dychová skúška na alkohol, tá bola u oboch vodičov negatívna. Nehodu aktuálne vyšetruje Okresný dopravný inšpektorát v Bardejove. 

Vodič motocykla (73 rokov) z okresu Bardejov nerešpektoval svetelné dopravné značenie a pri odbočovaní z Duklianskej ulice na Ulicu Ľ. Štúra nedal prednosť v jazde oproti idúcemu nákladnému autu, ktoré viedol 60-ročný muž, taktiež z okresu Bardejov,“ informuje prešovská polícia na sociálnej sieti

V súvislosti s nehodou polícia vyzýva motocyklistov, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky, nepreceňovali svoje schopnosti a nepodceňovali riziká rýchlej jazdy. Zároveň pripomína dôležitosť používania vhodného ochranného odevu s reflexnými prvkami, prilby, chrbticového chrániča a airbagovej vesty. 


Nemali by zabúdať ani na vzájomnú toleranciu s ostatnými motocyklistami, ale aj inými účastníkmi cestnej premávky. Je potrebné uvedomiť si, že šoféri iných motorových vozidiel málokedy dokážu predvídať konanie motocyklistu. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu