Po včerajších búrkach v Prešovskom kraji pomáhali aj hasiči. Celkovo zasahovali desaťkrát


Foto: Po včerajších búrkach v Prešovskom kraji pomáhali aj hasiči. Celkovo zasahovali desaťkrát Foto: Facebook/Zborov Online

V stredu 19. júla v poobedných hodinách zasiahla Prešovský kraj silná búrková činnosť. Niektoré časti boli pod vodou, v Prešove bola dokonca prerušená železničná doprava z dôvodu vplyvu nepriaznivého počasia. 

Situáciu pomáhali riešiť aj hasiči, ktorí v súvislosti s týmto počasím zasahovali v Prešovskom kraji celkovo desaťkrát. Pomáhali hlavne pri odstraňovaní popadaných stromov, čerpaní vody zo suterénov domoc a pri odstraňovaní a zabezpečovaní strhnutých alebo poškodených striech. 

„Celkom zasahovalo 34 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s 11 kusmi hasičskej techniky,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová. 


Príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru vo Vranove nad Topľou z hasičskej stanice Vranov nad Topľou a Holčíkovce zasahovali dokopy trikrát. Príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Humennom z hasičskej stanice Humenné a Snina zasahovali taktiež trikrát.

Príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru vo Svidníku z hasičskej stanice Giraltovce a Stropkov zasahovali dvakrát. Príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bardejove z hasičskej stanice Bardejov zasahovali jedenkrát a rovnako jedenkrát zasahovali príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove z hasičskej stanice Prešov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu