V Ľuboticiach mužovi z nákladného auta ukradli peňaženku, prišiel o 6-tisíc eur


Foto: V Ľuboticiach mužovi z nákladného auta ukradli peňaženku, prišiel o 6-tisíc eur Foto: pixabay.com

Vo štvrtok 20. júla popoludní v Ľuboticiach pri Prešove došlo ku krádeži peňaženky s hotovosťou vo výške viac ako 6-tisíc eur a osobnými dokladmi. O peňaženku prišiel vodič nákladého auta, ktorý pred odchodom zabudol zamknúť svoje auto. 

Ku krádeži došlo počas včerajšieho popoludnia. Doposiaľ neznámy páchateľ využil moment, kedy bol nákladiak neuzamknutý a ukradol z neho peňaženku s hotovosťou viac ako 6 000 eur a osobnými dokladmi.  Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže,“ informuje Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove na sociálnej sieti

Vzhľadom na túto udalosť polícia upozorňuje ľudí, aby si v aute nenechávali žiadne cennosti a iné hodnotné veci. V prípade, že sa rozhodnete opustiť vozidlo iba na malú chvíľu, vezmite si cenné veci so sebou, prípadne skontrolujte či ste zamkli auto.


Ak sa rozhodnete ponechať svoje veci v aute, je potrebné, aby ste ich uložili na miesto, kde ich zlodeji neuvidia. Pred odchodom vytiahnite okná smerom hore a uzatvorte strešné okno V prípade, že svoje vozidlo zaparkujete mimo domu, nikdy neparkujte na opustenom mieste. 


Zvukový alarm síce samotnej krádeži nezabráni, môže Vás však upozorniť na nedovolenú manipuláciu s vaším automobilom.  Ak predsa len nájdete svoje auto násilne otvorené, alebo niečo z neho bolo ukradnuté, ihneď kontaktujte políciu na bezplatnom čísle 158,“ dodáva prešovská polícia. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu