V Poloninách sa začala výstavba cyklotrasy za 1,64 milióna eur


Foto: V Poloninách sa začala výstavba cyklotrasy za 1,64 milióna eur Foto: Prešovský samosprávny kraj

Práce na projekte Poloniny Trail pokračujú. Nový úsek cyklocesty prepojí obce Ulič a Uličské Krivé. Ako informoval Prešovský samosprávny kraj na svojej internetovej stránke, do výstavby cyklotrasy sa celkovo investuje 1,64 milióna eur, pričom financovaná bude predovšetkým z európskych a štátnych zdrojov. 

„V marci sme v Poloninách začali s výstavbou, respektíve obnovou takmer 23 kilometrov cyklotrás a dnes odovzdávame do výstavby ďalší úsek, tentoraz v smere na Uličské Krivé. Vybudujeme tu novú cyklotrasu, ktorá povedie popri Zbojskom potoku a spojí obce Ulič s Uličským Krivým, kde sa nachádza významná kultúrno-historická pamiatka UNESCO Grécko-katolícky chrám archanjela Michala,“ uviedol predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský. 


Cyklistická cesta sa napojí na cestu druhej triedy II/558 na konci obce Ulič. Ponad Zbojský potok povedie po novej drevenej cyklolávke. Na trase pribudne altánok so servisným stojanom, nabíjacou stanicou a najnutnejším hygienickým vybavením. 


Výstavba cyklocesty nadväzuje na obnovu viac ako 14,3 kilometrov dlhej cyklotrasy, siedmich mostov, 54 priepustov v úseku Starina – Ruské, vybudovanie ôsmich kilometrov nových trás v smere na Stakčín, troch cyklolávok a dvoch altánkov, ako aj rekonštrukcie podchodu, 11 oporných múrov a 21 priepustov v rámci investičnej akcie v Poloninách, ktorej cieľom je vybudovanie 86 kilometrov dlhej viacúčelovej turistickej trasy pre cyklistov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu