Na údržbu cyklotrás v Poloninách budú cestári využívať nové pracovné stroje


Foto: Na údržbu cyklotrás v Poloninách budú cestári využívať nové pracovné stroje Foto: Prešovský samosprávny kraj

S údržbou cyklotrás v Poloninách budú cestárom pomáhať štyri nové pracovné stroje za 156-tisíc eur. Mechanizmy, ktoré zaobstarala prešovská samospráva, si prevzali v utorok 25. júla pri príležitosti začiatku budovania cyklotrasy medzi obcami Ulič a Uličské Krivé. Informoval o tom Prešovský samosprávny kraj na svojej internetovej stránke

„Mechanizmy značky BRP Can-Am Traxter Pro a BRP Can-Am Traxter Max s plne vybavenou kabínou, klietkou a multifunkčným nakladacím priestorom dosiahnu maximálnu rýchlosť 60 kilometrov za hodinu. Disponujú objemom motora 1000 metrov kubických a 61, respektíve 64 kilowatt výkonom s benzínovým motorom a objemovou nádržou 40 litrov,“ uviedol Prešovský samosprávny kraj. 

V lete budú slúžiť troj- a šesťmiestne stroje so zametacou kefou, úložným priestorom, zakrývacou plachtou, majákom a LED prídavnou rampou. V zime budú k dispozícii stroje s hydraulickými radlicami, zadnými sypačmi, zariadeniami na úpravu tratí a snežnými pásmi. Vďaka prispôsobeným brzdám, podvozku a zaveseniu dokážu stroje odtiahnuť až 1 134 kilogramov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu