Železničná spoločnosť Slovensko posilní vlakové spojenia na trati Studený Potok – Tatranská Lomnica


Foto: Železničná spoločnosť Slovensko posilní vlakové spojenia na trati Studený Potok – Tatranská Lomnica Foto: Železničná spoločnosť Slovensko

Počas letnej turistickej sezóny bude na trase Studený Potok – Tatranská Lomnica vypravovaný väčší počet vlakov. Dôvodom je rastúci záujem turistov o cestovanie do Vysokých Tatier. Od 29. júla do 17. septembra tak bude na trati premávať o 16 vlakov viac.   

Ako informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč, vďaka zdvojnásobeniu vlakových spojení sa turisti budú môcť odviesť na linke každú hodinu. Pridané spojenia budú v stanici Studený Potok zároveň prípojmi k pravidelným vlakom z a do Popradu, ako aj zo a do Starej Ľubovne.  

„Dôvodom je tiež vybudovanie bezplatného záchytného parkoviska v Tatranskej Lomnici v areáli bývalého Eurocampu, odkiaľ od 17. júla v pravidelných intervaloch premáva kyvadlová autobusová doprava pre turistov, ktorí sa chystajú do Vysokých Tatier napríklad k Zelenému a Bielemu plesu, na Jahňací štít či na Kopské sedlo,“ doplnil Tomáš Kováč.  




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu