Historické vozidlá sa počas víkendu predstavia na viacerých miestach na Spiši


Foto: Historické vozidlá sa počas víkendu predstavia na viacerých miestach na Spiši Foto: Tatranský Veterán

Na stretnutie Tatranský Veterán 2023 príde do Kežmarku 54 medzinárodných posádok historických vozidiel. Svoje zastúpenie bude mať okrem Slovenska, aj Česko a Nemecko. Zraz sa bude konať od piatka 4. augusta do nedele 6. augusta, pričom v sobotu zavítajú veterány aj do Lendaku, Tatranskej Javoriny a Popradu.  

Ako informovalo mesto Kežmarok na svojej internetovej stránke, počas trojdňového podujatia sa uskutočnia viaceré výstavy automobilov pre verejnosť. Na stretnutí sa predstavia vozidlá značiek Škoda, Tatra či Aero, ale aj nemeckých a talianskych značiek Mercedes, Fiat, Ferrari a Bugatti. 


V rámci podujatia absolvujú veterány spanilú jazdu po 120-kilometrovej trase, ktorá vedie z Kežmarku, cez Lendak, Tatranskú Javorinu, Tatranskú Lomnicu, Novú Lesnú a Poprad naspäť do Kežmarku. Stretnutie organizuje Tatranský Veterán Car Club Poprad s podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky, mesta Kežmarok, mesta Poprad a obce Lendak.


„Tatranský Veterán 2023 je viac ako len podujatie pre milovníkov historických vozidiel. Je to prehliadka zručnosti a vytrvalosti posádok, krása a elegancia starých strojov a tiež príležitosť pre návštevníkov spoznať históriu automobilizmu,“ doplnilo mesto Kežmarok.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu