Niektoré turistické chodníky vo Vysokých Tatrách a rokliny v Slovenskom raji sú po výdatných dažďoch neprístupné


Foto: Niektoré turistické chodníky vo Vysokých Tatrách a rokliny v Slovenskom raji sú po výdatných dažďoch neprístupné Foto: Horská záchranná služba

Intenzívne zrážky zasiahli počas víkendu 5. a 6. augusta aj slovenské pohoria, v dôsledku čoho došlo k zvýšeniu hladiny horských riav a potokov. Vo Vysokých Tatrách sú niektoré turistické chodníky zatopené a nepriechodné. Informovala o tom Horská záchranná služba na oficiálnej internetovej stránke.  

„V blízkosti potokov sa často voda vybrežuje z koryta, a vytvára tak nebezpečné miesta. Ak sa tieto miesta nedajú obísť, neodporúčame ich prekonávať. Pozor si treba dávať aj pri prechode po lávkach a mostíkoch ponad potoky a riečky,“ upozorňuje Horská záchranná služba. 

Od nedele sú tiež neprístupné viaceré rokliny v Slovenskom raji. Do odvolania bude uzatvorená aj Via Ferrata HZS Kyseľ. „Biely potok k ferrate je priechodný, ale samotná ferrata nie je pre turistov v súčasnosti priechodná bez problémov. V lokalite sa nachádzajú rozvodnené a podmočené spodné úseky,“ uviedla na stránke Horská záchranná služba.


Situácia na horách nie je priaznivá, pri ich návšteve sa preto riaďte pokynmi Horskej záchrannej služby. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu