FOTO: Mesto Prešov si nechalo vypracovať dopravnú štúdiu, ktorá rieši napojenie Kráľovej hory na cestnú sieť


FOTO: Mesto Prešov si nechalo vypracovať dopravnú štúdiu, ktorá rieši napojenie Kráľovej hory na cestnú sieť
Galéria: 7 fotiek

Mesto Prešov si objednalo vypracovanie dopravno-inžinierského posúdenia napojenia lokality Kráľová hora na cestnú sieť. Vyplýva to z objednávky v elektronickej verejnej správe mesta, ktorá bola uverejnená 4. júla 2023. Dodávateľom posúdenia má byť spoločnosť NDCON s.r.o., cena objednávky je vo výške 11 988 eur s DPH. 

„Dopravná štúdia, ktorú si nechalo vypracovať mesto Prešov, rieši napojenie danej lokality vzhľadom na komplexnú obslužnosť celého územia s prihliadnutím aj na zaťažiteľnosť jestvujúcich komunikácií,“ uviedla hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová.

Ako sa ďalej vyjadrila hovorkyňa mesta Prešov, návrh obslužnosti územia by mal pozostávať z návrhu zokruhovania siete cestných komunikácií a s následným napojením v šiestich až siedmich bodoch. 

„Presný spôsob napojenia bude navrhnutý dopravným expertom a optimalizovaný nielen na územný rozvoj  lokality Kráľova hora, ale podrobne vyhodnotí a prerozdelí  dopravné  zaťaženie aj v jestvujúcich oblastiach. Zohľadnená bude aj sieť chodníkov pre chodcov a pokrytie lokality verejnou dopravou,“ dodáva.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu