Vybrané skupiny obyvateľov Prešovského kraja majú pri cestovaní prímestskými autobusmi zaujímavé benefity


Foto: Vybrané skupiny obyvateľov Prešovského kraja majú pri cestovaní prímestskými autobusmi zaujímavé benefity Foto: Mesto Prešov

Pre niektoré kategórie cestujúcich platia na východe Slovenska v prímestských autobusoch špeciálne zľavy. Benefity platia pre vybrané skupiny obyvateľov počas celého roka. Konkrétne ide o tehotné ženy, držiteľov minimálne zlatej Jánskeho plakety a seniorov nad 70 rokov. Tieto skupiny cestujú v Prešovskom kraji prímestskou autobusovou dopravou za 30 centov za každých 50 kilometrov pri platbe z dopravnej karty. Počas štátnych sviatkov a víkendov majú špeciálnu zľavu aj rodiny s deťmi. 

„Budúcim mamičkám poskytujeme v prímestskej autobusovej doprave špeciálnu zľavu. Chceme im tak uľahčiť cestovanie, aby sa mohli lacnejšie a hlavne bezstarostne odviesť k lekárovi či na nákup. Financie, ktoré ušetria na preprave, môžu využiť napríklad na zaobstaranie nevyhnutných vecí pre svoje prírastky. Pri ceste z Bardejova do Prešova zaplatia za lístok 30 centov, pričom bez zľavy by to bolo 3,10 eur a ak budú pokračovať až do Košíc, tak ich cesta vyjde na 60 centov namiesto 4,50 eur. Takže pri pravidelnom cestovaní SAD-kou môžu výrazne ušetriť, čo sa naozaj oplatí,“ uviedol prešovský župan Milan Majerský. 


Nárok na cestovné za 30 centov za každých 50 kilometrov je potrebné preukázať dopravnou kartou s fotografiou. Tehotným ženám zapíšu zľavu na kartu v zákazníckom centre dopravcu na základe tehotenskej knižky a darcom krvi na základe preukázania sa plaketou. 


Podmienkou uplatnenia víkendovej zľavy je spoločná cesta minimálne dvoch členov rodiny, z ktorých je aspoň jedna dospelá a cestuje s ňou aspoň jedno dieťa do 15 rokov. Bez ohľadu na dĺžku trasy zaplatí každý člen rodiny jedno euro. 

Rodiny s deťmi môžu v Prešovskom kraji využiť víkendové cestovné na piatich trasách, kde premávajú cyklobusy. Sú nimi Prešov - Zlatá Baňa, Sabinov - Drienica, Stará Ľubovňa - Červený kláštor, Vranov nad Topľou - Domaša, Dobrá rekreačná oblasť a Snina - Nová Sedlica. 

Cestovné poriadky a ďalšie onformácie o cyklobusoch nájdete na tomto odkaze



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu