FOTO: Prešovská župa pripravila rekreačný pobyt pre deti z Ukrajiny. Zúčastnilo sa ho 71 detí


FOTO: Prešovská župa pripravila rekreačný pobyt pre deti z Ukrajiny. Zúčastnilo sa ho 71 detí
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Prešovský samosprávny kraj

Počas tohto týždňa prebiehal rekreačný pobyt pre deti z Ukrajiny, ktorý zorganizoval Prešovský samosprávny kraj. Hovorkyňa župy Daša Jeleňová vo vyjadrení informovala o tom, že župná škola v prírode Detský raj v Tatranskej Lesnej hostila dokopy 71 ukrajinských detí, ktoré pochádzali z Chmeľnického a Zakarpatského regiónu. 

Celý pobyt v prírode pre deti v plnom rozsahu zabezpečila prešovská krajská samospráva, pričom ide o jednu z ďalších foriem pomoci Ukrajine. V nedeľu 6. augusta 2023 do Detského raja pricestovalo 79 osôb z Ukrajiny, okrem detí a mládeže na miesto pricestoval aj osemčlenný sprievodný tím dospelých. Pobytu sa zúčastnili aj štyria slovensko-ukrajinsky hovoriaci animátori, zdravotníci, ale aj psychológ, ktorý mapoval psychické zdravie detí a poskytoval odbornú pomoc. 

Ďakujeme za túto možnosť a najmä za podporu našich detí, ktorú si veľmi vážime. Sme si istí, že tu strávia šesť krásnych dní plných priateľstiev a smiechu. Podujatiu predchádzala intenzívna komunikácia medzi slovenskou a ukrajinskou stranou a niekoľkotýždňová príprava, aby sa všetko zabezpečilo čo najlepšie a naše deti sa tu cítili naozaj dobre. A to sa aj podarilo vďaka celému realizačnému tímu kraja i personálu v samotnom zariadení,“ doplnil pri privítaní detí v tábore splnomocnený veľvyslanec Ukrajiny na Slovensku Myroslav Kastran.

Rekreačný pobyt sa niesol v duchu športových a spoločenských aktivít. Súčasťou bol tiež bohatý kultúrny a spoločenský program, ktorý zahŕňal ľahkú turistiku po okolitých prírodných lokalitách, ako aj návštevu jaskýň a múzeí v podtatranskom regióne. Nechýbali ani športové a spoločenské hry a iné voľnočasové aktivity, ktoré sa mohli realizovať vďaka Krajskej nadácii Prešovského samosprávneho kraja pre podporu rodiny a Dobrovoľníckemu hasičskému zboru mesta Prešov. 









Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu