MHD pre prešovské deti a mládež zlacnie. Od septembra zaplatia za niektoré lístky len euro


Foto: MHD pre prešovské deti a mládež zlacnie. Od septembra zaplatia za niektoré lístky len euro Foto: Ilustračné - imhd.sk

Prešovská samospráva sa rozhodla v súvislosti so zmenou tarify Mestskej hromadnej dopravy zľavniť lístky pre deti a mládež. Týka sa to detí s trvalým pobytom v Prešove alebo v obci Ľubotice vo veku od 6 do 18 rokov.

Od 1. septembra zaplatia za ročný alebo trojmesačný lístok jedno euro. S týmto lístkom budú môcť cestovať v Mestskej hromadnej doprave mesta Prešov v rámci I. tarifného pásma.

„Snahou mesta Prešov je dlhodobo rozširovať a podporovať verejnú dopravu, ako hlavný spôsob prepravy v meste Prešov,“ uviedol primátor mesta Prešov František Oľha.



Podľa jeho slov bezemisná doprava, najmä trolejbusy a prichádzajúce elektrobusy, prinesie čistejšie mesto, kvalitnejšie ovzdušie a výrazne uľahčia cestovanie najmä do školy a do práce.

Primátor dodal, že cieľom samosprávy je umožniť deťom a mládeži, aby mohli za svojimi krúžkami a športovou činnosťou dochádzať v rámci mesta bezplatne a aby k tomu nemuseli využívať autá. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu