V Batizovciach vykradli dve autá. Polícia upozorňuje vodičov, aby nenechávali cennosti na viditeľných miestach


Foto: V Batizovciach vykradli dve autá. Polícia upozorňuje vodičov, aby nenechávali cennosti na viditeľných miestach Foto: pexels.com

V obci Batizovce v stredu 16. augusta ukradli veci z dvoch osobných vozidiel. Zatiaľ neznámy páchateľ mal pristúpiť k prvému autu, na ktorom poškodil sklo zadných dverí a z interiéru zobral tašku.

V nej boli osobné doklady, mobilný telefón, nôž a zväzok kľúčov. Majiteľovi bola krádežou spôsobená škoda vo výške viac ako 520 eur. Páchateľ si potom vyhliadol druhé osobné vozidlo, na ktorom mal taktiež rozbiť sklo na zadných dverách. Z tohto auta ukradol peňaženku aj s osobnými dokladmi.



Zlodej vzal aj kľúče a finančnú hotovosť. Majiteľke vznikla krádežou škoda vo výške 75 eur. Škoda, ktorá vznikla poškodením motorových vozidiel doposiaľ nebola vyčíslená. Prípadom sa zaoberá poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Svite. Začal trestné stíhanie vo veci krádeže a poškodzovania cudzej veci.

„Veci ponechané v autách sú vždy lákadlom pre zlodejov. Predchádzajme takýmto prípadom už len tým, že nebudeme nechávať osobné či cenné veci vo vozidlách na viditeľnom mieste,“ upozorňuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu