V Starej Ľubovni a Plavnici sa zmenia trasy a niektoré odchody prímestskej dopravy. Zmeny platia od septembra


Foto: V Starej Ľubovni a Plavnici sa zmenia trasy a niektoré odchody prímestskej dopravy. Zmeny platia od septembra Foto: SAD Prešov

Od 1. septembra 2023 sa zmení dopravný poriadok v okrese Stará Ľubovňa. Zmeny sa týkajú obci Plavnica a mesta Stará Ľubovňa. Po novom sa upraví trasovanie prímestskej autobusovej dopravy a nastanú aj drobné časové posuny odchodov spojov.

Obec Plavnica

Autobusové spoje smerujúce do Prešova, Košíc a Bardejova budú prechádzať zastávkou Plavnica, obchvat. Autobusy smerujúce do Čirča, Hromoša, Sulína, Stariny a na Pusté Pole prejdú zastávkou Plavnica, centrum. Bez zmeny trasy budú spoje smerujúce do obce Šambron. Prejdú cez preložku cesty I/68 a následne celou obcou Plavnica v oboch smeroch.

Na linkách zo Sulína a Šambrona sa bude dať na vybraných spojoch prestúpiť na autobusy do Prešova, Košíc a Bardejova. Prestupy budú možné medzi zastávkami Plavnica, Píla a Plavnica, obchvat. Cestujúci budú musieť prejsť pešo približne 200 metrov pešo medzi týmito zastávkami. Prestúpiť sa tu bude dať aj v opačnom smere.



Mesto Stará Ľubovňa

Autobusové spoje smerujúce do Bajeroviec, Čirča, Hromoša, Sulína, Stariny a na Pusté Pole prejdú zastávkou Stará Ľubovňa, Za Vodou a budú vedené cez centrum mesta. Od septembra vzniknú aj nové autobusové spojenia počas pracovných dní, ktoré budú odchádzať z autobusovej stanice o 9:40 hod. Príchod na zastávku Šambron, centrum je naplánovaný na 10:07 hod.

Na opačný smer pôjde autobus zo zastávky Šambron, centrum o 10:15 hod. Na stanicu do Starej Ľubovne príde o 10:38 hod. V úseku Stará ĽubovňaLipany a späť dôjde k zrýchleniu dopravy a skráteniu času prepravy. Ceste v smere do Lipian potrvá 40 minút a v opačnom smere 43 minút.

Platí to u všetkých spojov na trase Stará Ľubovňa, Prešov a Košice. Všetky autobusové spoje budú po novom zastavovať aj na zastávkach Hromoš, rázc., Plaveč, rázc. Kozelec a Lipany, Hviezdoslavova.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu