FOTO: Prvá etapa severného obchvatu Prešova ide do finále. Motoristi si ho budú môcť užiť už 25. septembra


FOTO: Prvá etapa severného obchvatu Prešova ide do finále. Motoristi si ho budú môcť užiť už 25. septembra
Galéria: 30 fotiek
Foto: Národná diaľničná spoločnosť

Do otvorenia prešovskej R4 zostávajú už len štyri týždne. Informuje o tom Národná diaľničná spoločnosť v príspevku na sociálnej sieti. Prvá etapa na úseku ide do finále, a tak si ho motoristi budú môcť užiť už 25. septembra. 

„Deň pred slávnostným otvorením sa bude môcť široká verejnosť, všetci malí aj veľkí, prísť pozrieť na unikátny tunel Bikoš počas Dňa otvoreného tunela,“ uvádza na sociálnej sieti Národná diaľničná spoločnosť.

Tento vyše štvorkilometrový úsek prešovskej R4 ušetrí vodičom približne 10 minút. V tuneli Bikoš je už osadená technológia a momentálne sa vykonávajú funkčné testy jednotlivých technologických objektov. V tuneli a na celej trase je hotové vodorovné dopravné značenie.

„Na mostoch sa finalizuje realizácia protihlukových stien a po celej trase sa realizuje oplotenie – základy, stĺpy a montáž pletiva. V súčasnosti sa tiež osádza zvislé dopravné značenie a upravujú sa svahy. Práce na svahoch budú čiastočne prebiehať aj v mesiaci október, avšak tieto činnosti už nebudú brániť v riadnom užívaní úseku a v jazde po úseku,“ dodáva Národná diaľničná spoločnosť.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu