V Prešove došlo k zrážke auta a kolobežky. Dievčatko s kolobežkou utrpelo ťažké zranenia


Foto: V Prešove došlo k zrážke auta a kolobežky. Dievčatko s kolobežkou utrpelo ťažké zranenia Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

V nedeľu 27. augusta vo večerných hodinách došlo v Prešove k dopravnej nehode osobného auta a kolobežky. Ako informuje prešovská polícia v príspevku na sociálnej sieti, 38-ročná šoférka nedala prednosť 12-ročnej chodkyni s kolobežkou.

Dievčatko pri tejto zrážke utrpelo ťažké zranenia. Na mieste nehody bola vodička podrobená dychovej skúške, tá však nezaznamenala prítomnosť alkoholu. Okolnosti a príčiny tejto dopravnej nehody sú momentálne predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove zároveň upozorňuje všetkých ľudí na cestách, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky, rýchlosť, značky, ale aj semafory. Taktiež apelujú na zvýšenie pozornosti, a to aj v prípade, ak ide o šoféra auta alebo kolobežkára. 


Policajti upozorňujú, že je veľmi dôležité mať na cestách vhodnú osobnú výbavu, ako sú prilby a chrániče, ktoré dokážu pri nehode zmierniť následky. Podľa slov prešovkých policajtov je veľmi dôležité aj vzdelávanie o zásadách cestnej premávky a bezpečnom správaní sa na cestách. 


Nehody medzi autami a kolobežkárkami sa v poslednej dobe bohužiaľ stávajú častejšími. Tento incident by nám všetkým mal pripomenúť, že cesty sú miestom pre všetkých účastníkov a vzájomný rešpekt je nevyhnutný,“ informuje polícia.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu