FOTO: Medvedie siroty z Vysokých Tatier našli nový domov v košickej zoologickej záhrade


FOTO: Medvedie siroty z Vysokých Tatier našli nový domov v košickej zoologickej záhrade
Galéria: 2 fotky
Foto: Tatranský národný park

Začiatkom júna boli medzi Štrbským a Popradským plesom odchytené tri mláďatá medveďa hnedého. Na spomínanom mieste boli dlhodobo pozorované bez vodiacej medvedice.

Túto časť preto začali monitorovať pracovníci Správy Tatranského národného parku a Štátna ochrana prírody Slovenskej republiky. Ani v nasledujúcich dňoch však nezaznamenali prítomnosť medvedice, pričom sa zdravotný stav medvieďat pomaly zhoršoval. Zamestnanci sa preto rozhodli túto trojicu odchytiť a pomôcť im. 

Samotný odchyt prebehol úspešne v spolupráci stráže prírody Správy Tatranského národného parku, obecných policajtov zo Štrby a zamestnancov Štátnej ochrany prírody Slovenskej republiky. Tri medvedie siroty sme previezli do Záchrannej stanice pre zranené živočíchy Zázrivá,“ informuje Michal Haring, zoológ Správy Tatranského národného parku so sídlom v Tatranskej Lomnici prostredníctvom webovej stránky.


Zázrivá im poskytla prechodný pobyt a karanténu, ktorú potrebovali. Zároveň ich tu pripravovali aj na presun do ZOO v Košiciach, kde im bude poskytovaná potrebná starostlivosť. V týchto dňoch sa tak košická zoologická záhrada pripravuje na to, aby návštevníkom predstavila nové prírastky, ktoré dostali mená Hugo, Michal a Alica. 






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu