Polícia upozorňuje na hoax o unášaní detí v Kežmarku. Dezinformácia sa šíri internetom už od augusta


Foto: Polícia upozorňuje na hoax o unášaní detí v Kežmarku. Dezinformácia sa šíri internetom už od augusta Foto: Freepik.com

Koncom augusta sa po internete začala šíriť informácia, že v okrese Kežmarok trojica zločincov unáša deti. Následne ich mali previesť do Bratislavy a odtiaľ von z krajiny cez rakúske hranice. Pri statuse bola priložená aj fotka ženy, ktorá má údajne maloletých nalákať do auta a už ich odtiaľ nepustiť. 

Polícia už druhýkrát informuje na sociálnej sieti v skupine Hoaxy a podvody - Polícia SR, že ide o nepravdivú informáciu. Podľa ich vyjadrenia Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Kežmarku neeviduje ani jedno oznámenie o zmiznutom dieťati. 

Príspevok o údajnom kradnutí kežmarských detí prezdieľalo na sociálnej sieti už 14-tisíc ľudí. Polícia preto dôrazne upozorňuje všetkých užívateľov,  aby si pri zdieľaní príspevkov všetko overovali na spoľahlivých stránkach. Najmä ak ide o takéto vážne informácie. 

Polícia ešte v auguste oznámila, že sa jej ozvala žena, ktorá je zobrazená na fotke. Napísala im, že sa jej veľa ľudí vyhráža fyzickým útokom, aj keď nič nespravila. Zdôraznila, že sa vôbec nenachádza na východe Slovenska, ako bolo spomenuté v hoaxe, ale žije spolu s jej synom v Senci. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu