FOTO: Rekonštrukcia hlavného kežmarského mosta by mohla byť ukončená už v novembri


FOTO: Rekonštrukcia hlavného kežmarského mosta by mohla byť ukončená už v novembri
Galéria: 15 fotiek

Na hlavnom moste v Kežmarku, ktorý vedie ponad rieku Poprad, pokračujú rekonštrukčné práce. Vodiči jazdia od februára 2020 po dočasnom premostení vedľa hlavného mosta, pretože most bol havarijnom stave a z toho dôvodu bola vyhlásená mimoriadna situácia. Ako sa vyjadril hovorca Slovenskej správy ciest Martin Guzi, zámerom investora je dať zrekonštruovaný objekt do užívania už v tomto roku, presnejšie v novembri. Podľa zmluvy by mala byť rekonštrukcia ukončená najneskôr do apríla 2024.

„V súčasnosti prebiehajú práce na armovaní nosnej konštrukcie mosta, predpoklad betonáže nosnej konštrukcie je 11.9.2023. Následne budú po dosiahnutí predpísaných pevností betónu predopnuté káble na 100 percent. Práce budú prebiehať na mostnom zvršku – realizácia ríms, izolačného systému, ochrany izolácie a samotného obrusu mosta. Súbežne budú prebiehať práce na predpoliach mostného objektu – prechodové dosky a rekonštrukcia cesty,“ uviedol Martin Guzi.

Ako dodal, na stavbe momentálne pracuje približne 15 ľudí, záleží to od charakteru realizovaných prác. Po odovzdaní zrekonštruovaného mosta  do užívania budú demontované oba dočasné premostenia. Taktiež by mali byť zrekonštruované plochy pri LIDLI, ktoré slúžili ako súčasť obchádzky a upravené aj ďalšie plochy okolia, ktorých sa výstavba dotkla.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu