FOTO: V Levočskej doline sa pod nákladným autom prepadol most. V meste bola vyhlásená mimoriadna situácia


FOTO: V Levočskej doline sa pod nákladným autom prepadol most. V meste bola vyhlásená mimoriadna situácia
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Levoča

V utorok 12. septembra približne o 8:00 hod. došlo v mestskej časti Levočská dolina k prepadnutiu mostnej konštrukcie. Ako informuje hovorkyňa mesta Vladimíra Novotná Čajová, pri dopravnej nehode sa nikto nezranil, no bol znemožnený prejazd motorovými vozidlami pre približne 30 ľudí žijúcich v danej lokalite. 

„V súvislosti so vznikom mimoriadnej udalosti, bola na území mesta o 10:00 hod. vyhlásená mimoriadna situácia. Pri prejazde vozidla, ktoré prevážalo betón na stavebné práce cez most došlo k deštrukcii tohto mosta a následnému uviaznutia vozidla na tomto moste,“ dodáva Vladimíra Novotná Čajová.

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja v súčinnosti s mestom Levoča pracujú na dodávke, osadení a montáži dočasného pontónového mosta, čím sa obnoví funkčnosť prechodu miestneho obyvateľstva. Rieši sa aj vyprostenie uviaznutého vozidla na poškodenom moste.

„46-ročný vodič auta nerešpektoval zákazovú značku, ktorá zakazuje vjazd vozidlom alebo jazdnou súpravou, ktorých okamžitá hmotnosť vrátane nákladu, vodiča a cestujúcich presahuje vyznačenú hranicu na značke. V tomto prípade 16 t. U vodiča prítomnosť alkoholu zistená nebola,“ uvádza Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove na sociálnej sieti.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu