Nemocnica v Kežmarku má novú cievnu chirurgiu. Od jej spustenia už stihli zoperovať troch pacientov


Foto: Nemocnica v Kežmarku má novú cievnu chirurgiu. Od jej spustenia už stihli zoperovať troch pacientov Foto: Nemocnica Dr.Vojtecha Alexandra v Kežmarku

Nemocnica Doktora Vojtecha Alexandra v Kežmarku, ktorá je členom skupiny AGEL, otvorila začiatkom septembra novú ambulanciu. Ide o cievnu chirurgiu, ktorá sa nachádza v priestoroch Centra integrovanej zdravotnej starostlivosti. Pre pacientov je otvorená počas ordinačných hodín od pondelka do piatka od 8:00 do 12:00 hod. a od 12:30 do 14:00 hod.

Podľa námestníčky pre liečebno-preventívnu starostlivosť Lýdie Wikarskej takáto ambulancia v nemocnici doteraz chýbala: „Toto špecializované pracovisko je zamerané na komplexnú starostlivosť o pacientov s ochorením arteriálneho a venózneho systému – zahŕňa  diagnostiku, liečbu a prevenciu.“

Námestníčka kežmarskej nemocnice zároveň priblížila, že v prípade potreby vie cievny chirurg jedenkrát týždenne realizovať aj operačnú liečbu kŕčových žíl, vrátane operácií laserom, na oddelení jednodňovej zdravotnej starostlivosti.


Prví pacienti zavítali do novootvorenej ambulancie už 4. septembra a prvá operácia v tomto odbore bola realizovaná 6. septembra, kedy boli operovaní traja pacienti. Na ambulancii vyšetrujú dospelé osoby aj deti. Najčastejšie trpia ischemickou chorobou dolných končatín alebo ochorením žilového systému. Lekári sa však najčastejšie stretávajú s chronickou žilovou insuficienciou. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu