Hlavným architektom Prešova sa stal Patrik Panda, ktorý získal niekoľko ocenení za svoju prácu


Foto: Hlavným architektom Prešova sa stal Patrik Panda, ktorý získal niekoľko ocenení za svoju prácu Foto: pexels.com

Mesto Prešov má po dlhšom čase hlavného architekta. O tento post sa uchádzalo dokopy 6 architektov, z ktorých porota zložená z deviatich odborníkov vybrala Patrika Pandu. Ten sa už viac ako 20 rokov venuje projekčnej a inžinierskej činnosti.

Počas mojej profesionálnej kariéry som sa venoval projektovému manažmentu, inžinierskej činnosti vo výstavbe, koordinácii profesií na pozícii technického a autorského dozoru či zastupovanie investorov pri komunikácii s orgánmi štátnej správy v súvislosti s činnosťami pri povoľovaní stavieb,“ uviedol o sebe Patrik Panda.



Budúci hlavný architekt získal v roku 2002 v medzinárodnej architektonickej súťaži Glasshouse Students and Young Architects Competition 2002 – Pilkington druhé miesto v kategórii European Central/Eastern Region. V roku 2022 bol v rámci udeľovania ocenení CE ZA AR nominovaný v kategórii Občianske a priemyselné budovy s projektom Obnova mestskej plavárne v Trebišove, za ktorý získal Cenu verejnosti.

„Funkcia hlavného architekta je veľmi dôležitou súčasťou rozvoja nášho mesta, a preto som rád, že bude túto pozíciu zastávať fundovaný človek, akým je pán Panda. Aktuálne spoločne rokujeme, o čo najskoršom možnom termíne nástupu do úradu,“ vyhlásil primátor mesta František Oľha.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu