Obec v okrese Vranov nad Topľou získala mimoriadnu cenu za príkladný komunitný život obyvateľov


Foto: Obec v okrese Vranov nad Topľou získala mimoriadnu cenu za príkladný komunitný život obyvateľov Foto: Obec Benkovce

Národná hodnotiaca komisia udelila dedinke Benkovce v okrese Vranov nad Topľou mimoriadnu cenu za ekonomické ozdravovanie obce a príkladný komunitný život jej obyvateľov. Informoval o tom Prešovský samosprávny kraj na oficiálnej webovej stránke

Ocenenie obec získala v rámci celoslovenskej súťaže Dedina roka 2023, ktorú vyhlasuje Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky a Slovenská agentúra životného prostredia. Víťazom súťaže sa stala obec Korňa v okrese Čadca.

Vďaka nadobudnutému titulu zabojuje o Európsku cenu obnovy dediny 2024. Na európskej úrovni bude spolu s ňou reprezentovať Slovensko aj obec Čičmany.  

Okrem titulu Dedina roka 2023 udelila komisia sedem ocenení vrátane mimoriadnej ceny. Generálny partner súťaže COOP Jednota Slovenska poskytne oceneným viazané finančné prostriedky na projekty pre ďalší rozvoj. Obce zároveň získali vecné ceny od vyhlasovateľov a partnerov súťaže.   


„Dedina roka zdôrazňuje tradície a rozmanitosť kultúry a krajiny vidieckych regiónov, poukazuje na snahu slovenských dedín priblížiť sa rozvoju obcí na európskej úrovni so zachovaním tváre a duše slovenskej dediny,“ uvádza Slovenská agentúra životného prostredia.

  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu